miércoles, 13 de junio de 2012

Tuna patties

Tuna patties. The other day a friend of the blog wanted to know how to prepare a tuna and egg dumplings and as I promised to publish the recipe soon because here it is.

The recipe is super easy and with this step by step I've prepared I hope that nobody is left with no doubt. Anyway if someone screws up in some way to ask in the comments.

And for those who want to try a slightly different dumplings I leave this other recipe for mini pies. I hope you feel encouraged to either of these recipes. To the kitchen!

Ingredients for Tuna Patties (for 16 dumplings)

     16 wafer pies about 10 cm in diameter
     4 small cans of tuna in oil
     4 hard boiled eggs
     8 tablespoons of tomato sauce (40 grams)
     salt
     oil for frying (I used sunflower oil)

Recipe for Tuna Patties (for 16 dumplings)

1 °) If you have not put boiled eggs to cook eggs in boiling water with a pinch of salt for 10 minutes. Cool the eggs, peel and chop. Put the chopped eggs in a bowl and add the tomato sauce and drained tuna. Mix well.

2 º) Take a wafer for dumplings and add a tablespoon of mixture. Do not put too much or it will cost you close the dumplings.

3 º) joins one end of the dumpling with the other end and close tightly squeezing fingers. Then with a fork goes all the pressing edge to close completely.

4 °) Put the oil to heat and when hot (but not smokes) is frying the dumplings in batches.

5 º) When the dumplings are golden brown take them out of oil and place them on kitchen paper (paper towel) to release the excess oil.

6 º) and ready, here are a crispy, golden tuna patties. Outside the kitchen and eat!!

1 comentario:

  1. Asegúrate de cerrar bien todas las empanadillas antes de freírlas para que no se abran durante la fritura. Además no rellenes demasiado cada empanadilla o se romperán durante la fritura.

    Ten en cuenta que si se abre una empanadilla durante la fritura y el contenido es demasiado líquido puede saltar el aceite. Ojo con las quemaduras.

    No es bueno freír demasiado las empanadillas por que la masa empieza a absorber aceite y el sabor de la masa se empieza a estropear. Es mejor parar cuando las empanadillas tengan un bonito color dorado y no intentes dejarlas demasiado morenas!!!

    Tampoco es bueno freír demasiadas empanadillas a la vez. Es mejor hacerlo por tandas y freír solo unas pocas cada vez. Así evitamos que la temperatura del aceite baje y conseguimos que las empanadillas se frían bien a fuego fuerte.

    Las latas de atún son de las pequeñas, de unos 80 gramos de peso neto. Pero ten en cuenta que una vez escurridas de aceite se quedan en unos 50 gramos de atún. Así que las 4 latas de esta receta equivalen a unos 200 gramos de atún escurrido.

    Puedes cambiar el relleno a tu gusto, lo único es que si usas ingredientes más consistentes debes tener más cuidado al cerrar las empanadillas para que no se rompan.

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